12 februarie 2014

Alegerile pentru Parlamentul European - MOMENTUL ADEVĂRULUI

Vremurile când Volintiru avea echipă de campanie au trecut. În 2014, PSD merge pe drum separat, iar PNL e în derivă...
   Alegerile pentru Parlemntul European bat la ușă, motiv pentru care social-democrații dâmbovițeni au început pregătirile pentru campania electorală din lunile aprilie-mai. În tot județul au loc ședințe cu activul de partid, iar la nivel central se fac calcule pentru realizarea unui scor de ''50% + 1'', după cum a precizat chiar președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:
  
 „Asemenea target-uri au fost stabilite pentru toate organizaţiile şi asumate de fiecare dintre preşedinţii de organizaţii judeţene. Cred că lista de candidaţi este foarte bună, o listă pe care avem oameni valoroşi, cu conexiuni europene importante, oameni care au exerciţiul funcţiei de parlamentar european şi care pot să facă, din poziţia de parlamentar european, foarte multe pentru România. Apreciem că maxim 15 locuri sunt eligibile. La Dâmboviţa, contăm pe aportul doamnei Rovana Plumb, al domnului ministru Pricopie. Şi Corina Creţu şi Ecaterina Andronescu se vor implica foarte mult în campania electorală din acest an.Va fi o lansare şi în judeţul Dâmboviţa. La nivelul judeţului, campania o s-o conduc eu, pentru că eu mi-am asumat şi rezultatul”

   De cealaltă parte, tabăra liberalilor se află în derivă... Treziți peste noapte afară din alianța cu PSD, care și-a înființat o nouă ''alianță electorala'' - Uniunea Social Democrată, alături de UNPR și PC, PNL Dâmbovița pare că nu își va mai găsi drumul spre succes cu aceeași ușurință cu care a defilat în 2012. Cu un lider impus în fruntea organizației județene în pofida nemulțumirii membrilor vechi, liberalii sunt tot mai dezorientați. După ce timp de un an și jumătate au făcut opoziție chiar din tabăra puterii, aceștia se descoperă izolați, singura variantă de colaborare rămasă în calcul, fiind democrat-liberalii, cei împotriva cărora au luptat în 2012...

   Partidul Mișcarea Populară, copilul din flori al președintelui Traian Băsescu, și-a găsit imediat ''cuib'' în județul Dâmbovița, deputatul Florin Popescu pornind o adevărată cruciadă prin care denigrează democrat-liberalii, care până mai ieri i-au fost ''mumă'', acum numindu-i ciumă. Lupta se va duce ''pe primari''. Dacă Popescu reușește să își atragă oameni din vechea ''gardă'', va înscrie un scor de 5% în mai.

   Ajungem și la PDL, al cărui președinte - Iulică Vladu încearcă din răsputeri să își mai păstreze de pe o zi pe alta, din cele zece procente de alegători, care încă nu s-au trezit din somnul liniștit... Cucul care îi trezea de obicei, seara la 18, i-a părăsit pentru a-i face de lucru Nutzicii...



Pregătiți-vă de campanie, dragi dâmbovițeni! Va fi un spectacol... pentru cunoscători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu